Albóndigas de bacalao con piñones
Hey everyone, it is Drew, welcome to our recipe page. Today, I will show you a way to make a special dish, Albóndigas de bacalao con piñones
. It is one of my favorites food recipes. For mine, I'm gonna make it a little bit tasty. This is gonna smell and look delicious.
Albóndigas de bacalao con piñones
is one of the most well liked of recent trending foods in the world. It is enjoyed by millions every day. It is easy, it is quick, it tastes yummy. {Albóndigas de bacalao con piñones
is something that I have loved my entire life. They're fine and they look wonderful.|They're nice and they look wonderful. Albóndigas de bacalao con piñones
is something that I've loved my whole life.}
Many things affect the quality of taste from Albóndigas de bacalao con piñones
, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Albóndigas de bacalao con piñones
delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Albóndigas de bacalao con piñones
is 8 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Albóndigas de bacalao con piñones
estimated approx 75 minutos.
To begin with this particular recipe, we have to first prepare a few components. You can have Albóndigas de bacalao con piñones
using 10 ingredients and 11 steps. Here is how you can achieve it.
Albóndigas de bacalao de la Iaia. ¡Ay, las albóndigas de bacalao! Una receta obligada en casa cuando llega Semana Santa. Es una receta laboriosa, pero es un buen pretexto para que los que están en casa esos días te echen una mano y pases un buen rato. ¡Gracias mamá!
En muchos restaurantes lo sirven como aperitivo o tapa, acompañado siempre del rico "all i oli" (ajoaceite) valenciano. ¡Buen provecho!
Ingredients and spices that need to be Make ready to make Albóndigas de bacalao con piñones
:
- 1 Kg patatas
- 1 Kg bacalao en salazón
- 1 manojito perejil
- 1 huevo
- 1 cda pimentón dulce
- 1 cda canela
- 4 cdas piñones
- Aceite de oliva
- Sal
- All i oli (ajoaceite)
Instructions to make to make Albóndigas de bacalao con piñones
- El día anterior, poner el bacalao a desalar en un recipiente con abundante agua con la piel hacia abajo. Cambiar el agua 3 o 4 veces para que pierda la sal.
- El proceso de desalado depende mucho del bacalao. Lo mejor es probarlo cogiendo un pellizquito. Lavar bien las patatas y ponerlas a cocer sin pelar en una cazuela con abundante agua.
- En otra cazuela, poner a cocer el bacalao cortado en trozos. Cuando las patatas estén cocidas, sacar y reservar.
- Verificar la cocción del bacalao (no debe quedar muy seco). Desespumar si es necesario. Cuando esté, sacar y reservar. Cuando las patatas estén frías, pelarlas y cortarlas en trozos no muy grandes. Reservar.
- Cuando el bacalao esté frío, quitarle la piel y las espinas y poner las migas en un plato. ¡Mucho cuidado con las espinas, que son traicioneras! Reservar.
- Cortar las hojas del perejil muy picaditas (no machacadas). Reservar. Calentar un poco de aceite en una sartén y añadir los piñones y el pimentón. Sólo un par de minutos para que el pimentón no se queme. Reservar.
- En un bowl grande, ir mezclando las patatas y el bacalao alternado e ir machacándolo todo con la maza del mortero. Es importante ir alternando porque, de lo contrario, los ingredientes no se mezclarán bien. Este proceso es el más laborioso.
- Cuando la patata y el bacalao estén bien mezclados, añadir la yema de huevo, el perejil, la canela y el aceite con los piñones y el pimentón ya fríos. No tirar la clara del huevo.
- Amasar con la mano hasta que quede una masa homogénea. Probar de sal y si queda dulce porque lo hemos desalado mucho, añadir un poco de sal.
- Tapar la masa y dejarla en la nevera una hora al menos. Formar las albóndigas (que deben tener forma alargada), pasarlas por la clara de huevo batida y freírlas en abundante aceite caliente. Deben quedar doradas.
- Dejar las albóndigas sobre un papel de cocina para que vayan soltando el exceso de aceite. Acompañarlas con ajoaceite casero.
As your experience and confidence grows, you will locate that you have much more natural control over your diet regimen and also adjust your diet regimen to your personal tastes with time. Whether you intend to offer a dish that utilizes less or more ingredients or is a little bit essentially hot, you can make straightforward adjustments to attain this goal. In other words, start making your recipes in a timely manner. As for basic cooking skills for novices you do not require to learn them yet only if you master some easy food preparation methods.
This isn't a full overview to quick and also very easy lunch dishes but its great food for thought. Ideally this will certainly obtain your innovative juices moving so you can prepare tasty dishes for your household without doing way too many heavy meals on your trip.
So that is going to wrap this up for this exceptional food Step-by-Step Guide to Make Perfect Albóndigas de bacalao con piñones
. Thank you very much for your time. I am sure you can make this at home. There is gonna be more interesting food in home recipes coming up. Don't forget to save this page on your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!
Comments
Post a Comment