Tsukune, albóndigas japonesas con salsa teriyaki
Hey everyone, it's Louise, welcome to my recipe site. Today, I'm gonna show you how to make a distinctive dish, Tsukune, albóndigas japonesas con salsa teriyaki. One of my favorites food recipes. This time, I'm gonna make it a bit tasty. This will be really delicious.
Tsukune, albóndigas japonesas con salsa teriyaki is one of the most popular of recent trending meals on earth. It's simple, it is quick, it tastes delicious. It's enjoyed by millions daily. Tsukune, albóndigas japonesas con salsa teriyaki is something which I've loved my entire life. They're nice and they look wonderful.
Many things affect the quality of taste from Tsukune, albóndigas japonesas con salsa teriyaki, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Tsukune, albóndigas japonesas con salsa teriyaki delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Tsukune, albóndigas japonesas con salsa teriyaki is 4 porciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Tsukune, albóndigas japonesas con salsa teriyaki estimated approx 1,5h.
To get started with this recipe, we have to first prepare a few ingredients. You can have Tsukune, albóndigas japonesas con salsa teriyaki using 15 ingredients and 9 steps. Here is how you cook that.
Soy una gran enamorada de la cocina japonesa, y para los poco adentrados en ella, os diré que está tiene mucho mucho más que el sushi y el pescado crudo.
Una receta japonesa que me encanta y que es fácil de preparar son los tsukune, una especie de albóndigas con salsa teriyaki que ellos suelen comer ensartadas en pinchos de madera, pero que yo cocino sueltas, como nuestras albóndigas.
¿Y de dónde ha salido esta receta? Pues me la enseñaron en un taller de cocina japonesa que hice ya hace algún tiempo. No me las enseñaron tal cuál yo las hago, les he aportado algún toque más japonés que le ha ido muy bien.
Espero que os gusten.
Ingredients and spices that need to be Get to make Tsukune, albóndigas japonesas con salsa teriyaki:
- 400 g carne picada de cerdo, ternera o pollo, o mezcla
- 1 huevo
- 2 cdas colmadas de miso blanco
- 1/2 puerro
- jengibre rallado
- aceite de sésamo
- pan rallado
- harina
- sésamo blanco, mejor si se compra crudo y se tuesta en casa
- sal y pimienta
- ---- Para la salsa teriyaki:
- 75 ml salsa de soja
- 75 ml mirim (vino de arroz dulce)
- 25 ml sake
- 25 g azúcar, mejor si es moreno
Steps to make to make Tsukune, albóndigas japonesas con salsa teriyaki
- Picamos el puerro en trocitos muy pequeños y lo añadimos en un bol con la carne.
- Añadimos a la mezcla un poco de aceite de sésamo, el huevo, el miso, sal (no mucha ya que el miso es bastante salado), pan rallado, jengibre y pimienta y amasamos hasta obtener una masa uniforme, no muy dura.
- Cubrimos con un plástico (tocando la mezcla para que no se oxide con el aire) y dejamos reposar en la nevera al menos 1 hora.
- Hacemos bolitas de carne y las enharinamos.
- Preparamos una sartén con un poco de aceite y con el fuego medio las doramos. Cuidado al darles la vuelta que se rompen.
- Una vez se hayan dorado, se elimina el exceso de aceite, se añade la salsa Teriyaki y se dan unas vueltecitas más antes de apartar del fuego.
- Añadir bien de sésamo por encima, sin miedo, que el sésamo tiene mucho calcio y además está riquísimo.
- Para hacer la salsa teriyaki: poner todos los líquidos en una sartén caliente. Añadir el azúcar y mover hasta disolver completamente este. Dejar espesar un poco.
- Y solo queda ¡disfrutar!
As your experience and also self-confidence expands, you will find that you have extra all-natural control over your diet and adjust your diet regimen to your individual preferences over time. Whether you want to serve a dish that utilizes less or even more components or is a bit basically hot, you can make easy changes to accomplish this goal. In other words, begin making your recipes on time. As for basic cooking abilities for novices you don't require to learn them but just if you understand some simple cooking techniques.
This isn't a complete guide to fast as well as simple lunch recipes yet its excellent food for thought. Hopefully this will get your creative juices moving so you can prepare tasty dishes for your household without doing a lot of heavy meals on your trip.
So that's going to wrap it up for this special food Recipe of Quick Tsukune, albóndigas japonesas con salsa teriyaki. Thanks so much for your time. I'm confident you can make this at home. There's gonna be interesting food at home recipes coming up. Remember to save this page on your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!
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