Albóndigas en salsa de berenjenas

Albóndigas en salsa de berenjenas

Hello everybody, hope you are having an amazing day today. Today, I will show you a way to make a special dish, Albóndigas en salsa de berenjenas. It is one of my favorites food recipes. This time, I will make it a bit tasty. This is gonna smell and look delicious.

Albóndigas en salsa de berenjenas is one of the most well liked of current trending foods on earth. It's simple, it's fast, it tastes delicious. It is enjoyed by millions daily. Albóndigas en salsa de berenjenas is something which I've loved my whole life. They are nice and they look wonderful.

Many things affect the quality of taste from Albóndigas en salsa de berenjenas, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Albóndigas en salsa de berenjenas delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Albóndigas en salsa de berenjenas is 3 raciones.. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

To get started with this particular recipe, we have to first prepare a few components. You can have Albóndigas en salsa de berenjenas using 20 ingredients and 11 steps. Here is how you cook it.

Es un plato muy sencillo y con mucho sabor, visualmente no llama mucho la atención pero si lo probáis os va a sorprender lo bueno que estar. ¿Os amáis a prepararlo? Si es así me contáis cómo os fue.

Ingredients and spices that need to be Prepare to make Albóndigas en salsa de berenjenas:

  1. Albóndigas:
  2. 500 g carne picada, mitad ternera y mitad cerdo
  3. 1 huevo
  4. 1 rebanada pan de molde
  5. 1 chorrito leche
  6. 1 cucharadita perejil
  7. Sal y pimienta negra
  8. Harina para rebozar
  9. Aceite de oliva para freírlas
  10. Salsa de berenjenas:
  11. 1 berenjena
  12. 1 puerro
  13. 1/2 pimiento verde
  14. 2 tomates pera
  15. 1/2 vaso vino tinto
  16. 250 ml caldo de carne
  17. 2 hojas laurel
  18. 1 cucharadita ajo en polvo
  19. Sal y pimienta negra
  20. Aceite de oliva virgen

Instructions to make to make Albóndigas en salsa de berenjenas

  1. Empezamos preparando las albóndigas, para ello agrupamos todos los ingredientes.
  2. En un bol echamos la carne picada y el huevo batido y mezclamos bien. Agregamos la rebanada de pan de molde desmigada y volvemos a mezclar. Vertemos un chorrito de leche y mezclamos hasta que se integre todo.
  3. Añadimos sal y pimienta negra al gusto y la cucharadita de perejil y mezclamos hasta que todo esté bien integrado. Tapamos con papel film y llevamos a la nevera. Dejamos reposar 30 minutos.
  4. Pasado el tiempo de reposo, sacamos nuestro bol de la nevera y colocamos harina en un plato o un cuenco. Vamos cogiendo porciones de la masa, le damos la forma de albóndiga y pasamos por harina. Reservamos.
  5. Vamos a preparar ahora los ingredientes para la salsa. Los agrupamos. Cortamos en rodajas el puerro (solo la parte blanca) y en dados el pimiento verde. Pelamos y troceamos los tomates.
  6. Una vez que tenemos todos los ingredientes listos, vamos con el plato. Ponemos una cazuela amplia al fuego con un chorrito generoso de aceite y cuando esté caliente echamos las albóndigas y las doramos por todos sus lados. Retiramos y pasamos a un plato cubierto con papel de cocina para que absorba el exceso de aceite.
  7. En ese mismo aceite vamos a pochar a fuego medio unos 5 minutos el puerro junto con un poquito de sal y el ajo en polvo. Agregamos el pimiento verde y cocinamos 5 minutos. Añadimos los tomates junto con un par de golpes de molinillo de pimienta y dejamos al fuego 10 minutos.
  8. Mientras, troceamos la berenjena y la agregamos a la cazuela junto con las hojas de laurel y cocinamos a fuego medio 10 minutos.
  9. Vertemos el vino tinto y cocinamos a fuego alto un par de minutos para que se evapore el alcohol. Añadimos el caldo de carne y cocinamos todo junto a fuego medio-lento unos 40 minutos, hasta que nuestras verduras estén. Si es necesario agregad un poquito más de caldo.
  10. Cuando las verduras estén, retiramos del fuego y trituramos bien con la batidora asegurándonos de que no nos quedan grumos. Llevamos nuestra salsa de nuevo al fuego y agregamos las albóndigas, cocinamos a fuego medio-lento 20 minutos removiendo de vez en cuando, tened cuidado que la salsa salpica bastante.
  11. Ya tenemos nuestro plato listo, lo podéis acompañar con unas patatitas, una ensalada,..., eso sí no os olvidéis el pan que la salsa está para chuparse los dedos. Espero que os guste!!!

As your experience and self-confidence expands, you will certainly discover that you have much more all-natural control over your diet and adapt your diet plan to your personal tastes gradually. Whether you wish to offer a dish that uses less or more ingredients or is a little bit more or less hot, you can make simple adjustments to achieve this objective. Simply put, begin making your recipes promptly. When it comes to fundamental cooking skills for beginners you do not require to discover them but only if you grasp some straightforward food preparation strategies.

This isn't a full overview to quick and also easy lunch recipes yet its excellent food for thought. Hopefully this will obtain your innovative juices streaming so you can prepare scrumptious dishes for your family members without doing way too many heavy meals on your journey.

So that is going to wrap it up for this special food Easiest Way to Prepare Perfect Albóndigas en salsa de berenjenas. Thank you very much for your time. I am sure you will make this at home. There's gonna be more interesting food at home recipes coming up. Remember to save this page on your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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