Albóndigas de sepia y gambas en su tinta

Albóndigas de sepia y gambas en su tinta

Hey everyone, it's Jim, welcome to our recipe site. Today, I'm gonna show you how to make a distinctive dish, Albóndigas de sepia y gambas en su tinta. It is one of my favorites. For mine, I will make it a bit unique. This is gonna smell and look delicious.

Albóndigas de sepia y gambas en su tinta is one of the most popular of recent trending meals on earth. It is enjoyed by millions daily. It's easy, it is fast, it tastes delicious. Albóndigas de sepia y gambas en su tinta is something which I've loved my whole life. They are fine and they look fantastic.

Many things affect the quality of taste from Albóndigas de sepia y gambas en su tinta, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Albóndigas de sepia y gambas en su tinta delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Albóndigas de sepia y gambas en su tinta is 26 uds. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

To begin with this particular recipe, we must first prepare a few components. You can cook Albóndigas de sepia y gambas en su tinta using 20 ingredients and 10 steps. Here is how you cook that.

Todo un descubrimiento de receta que nunca antes había preparado y que se va a colar entre mi recetario habitual por lo que me ha gustado.

Ingredients and spices that need to be Prepare to make Albóndigas de sepia y gambas en su tinta:

  1. Para 26 albóndigas
  2. 600 gr. sepias pequeñas cortada en trozos y bien escurrida
  3. 400 gr. gambas peladas
  4. 1 huevo
  5. 1 diente ajo
  6. 1 rebanada pan de molde remojada en leche
  7. perejil fresco picado
  8. sal y pimienta blanca
  9. harina para rebozar
  10. Para la salsa
  11. 1 cebolla
  12. 1 diente ajo
  13. 2 hojas laurel
  14. 1 sobre tinta
  15. 1 puñado guisantes
  16. 1 guindilla
  17. perejil fresco
  18. caldo de pescado
  19. vino blanco
  20. Patatas fritas para acompañar o bien patatas chascadas en trozos para añadir al guiso

Steps to make to make Albóndigas de sepia y gambas en su tinta

  1. En primer lugar cortaremos la sepia en trozos menudos y la pondremos en la picadora. Haremos una pasta.

    A continuación las gambas, que queden solo un poco picadas, no una pasta.
  2. En un bol mezclaremos todos los ingredientes. La sepia y las gambas, con el pan escurrido, un ajo muy picadito, el huevo, el perejil, y salpimentamos bien.
  3. Ponemos una sartén antiadherente con aceite a calentar.
  4. Ponemos un plato con harina y otro con papel absorbente para ir sacando las albóndigas y escurrirlas de aceite.
  5. Con una cuchara de palo vamos cogiendo cucharadas de la mezcla y con las manos enharinadas vamos formando bolitas y rebozándolas en harina con cuidado y con suavidad. Están muy blanditas, pero salen bien.
  6. Las vamos depositando en el aceite caliente hasta dorarlas. Las reservamos.
  7. Ahora pondremos una cazuela con parte de este aceite utilizado para freír las albóndigas. Sin impurezas. Pondremos a pochar la cebolla y a continuación el ajito picadito. Sazonamos. Añadiremos un poco de vino blanco y dejaremos evaporar el alcohol. Añadimos un poco de caldo de pescado, lo justo para cubrirlas y dejamos dentro las albóndigas. En 10 minutos máximo estarán cocinadas. Pondremos unas hojas de laurel, el puñado de guisantes y una guindilla.
  8. Cuando estén hechas añadimos un poco de tinta a la salsa y la dejamos reducir dos minutos.
  9. Mientras tanto podemos freír unas patatas en el resto del aceite que habíamos colado, o bien, si queremos, podemos haberlas guisado con el caldo anterior junto con las albóndigas. Lo que más nos apetezca.
  10. Ya veréis como en casa os hacen la ola. Porque están de muerte!!

As your experience and also self-confidence expands, you will certainly locate that you have a lot more natural control over your diet regimen as well as adapt your diet to your personal tastes with time. Whether you intend to offer a dish that makes use of less or even more active ingredients or is a bit more or less spicy, you can make basic modifications to accomplish this goal. In other words, begin making your dishes promptly. When it comes to basic food preparation abilities for newbies you don't need to discover them but just if you master some basic cooking strategies.

This isn't a total guide to quick as well as very easy lunch dishes yet its great something to chew on. With any luck this will get your imaginative juices moving so you can prepare scrumptious dishes for your family members without doing too many square meals on your journey.

So that's going to wrap it up with this special food Step-by-Step Guide to Prepare Quick Albóndigas de sepia y gambas en su tinta. Thanks so much for reading. I'm sure that you can make this at home. There is gonna be more interesting food in home recipes coming up. Don't forget to save this page on your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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