Lentejas con chorizo
Hey everyone, it is me again, Dan, welcome to my recipe site. Today, I will show you a way to make a distinctive dish, Lentejas con chorizo. It is one of my favorites. For mine, I will make it a bit tasty. This is gonna smell and look delicious.
Lentejas con chorizo is one of the most well liked of recent trending meals on earth. It's enjoyed by millions every day. It is simple, it's fast, it tastes yummy. Lentejas con chorizo is something which I've loved my entire life. They are fine and they look fantastic.
Many things affect the quality of taste from Lentejas con chorizo, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Lentejas con chorizo delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Lentejas con chorizo is 4 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
To get started with this recipe, we must prepare a few components. You can have Lentejas con chorizo using 12 ingredients and 8 steps. Here is how you can achieve that.
Lentejas con chorizo buenísimas, en casa nos encantan los platos de cuchara y este es uno de nuestros favoritos!! Aparte es súper sencillo de hacer!
Ingredients and spices that need to be Prepare to make Lentejas con chorizo:
- 6 puñados lentejas (mejor Pardinas)
- 2 tomates
- 1 cebolla
- 1 pimiento verde
- 1 cabeza ajos entera
- 1 pimiento seco o ñora
- 1 trozo cualquier verdura como calabacín o berenjena
- 1 trozo salado como hueso o tocino
- Laurel, sal, comino, pastilla caldo de pollo, pimienta
- 3 patatas
- 2 zanahorias
- Chorizo
Instructions to make to make Lentejas con chorizo
- En ola olla expresas echamos 6 puñados de lentejas, yo las prefiero pardinas, quedan muchísimo mejor, solo que esta vez no tenía y tuve que hacer de las normales (y no me gustan tanto). Lavamos bien las lentejas con un escurridor, y después echamos a la olla express y cubrimos con agua y ponemos a calentar a fuego medio alto.
- Seguidamente mientras van calentando las lentejas podemos ir echando las verduras. Echamos el pimiento verde en dos mitades (quitándole el rabo y limpiándolo), los tomates partidos por la mitad, una cebolla pelada y partida por la mitad. El hueso de jamón salado o un trozo de tocino salado. Un pimiento seco, la cabeza de ajos entera, y un trozo de calabacín o berenjena. Y dejamos que cueza a fuego medio alto. (Sin cerrar)
- Una vez cocidas las verduras sacamos los tomates, el pimiento, la cebolla y el trozo de calabacín o berenjena. Lo demás lo dejamos como está en la olla, aún cociendo
- Las verduras que hemos sacado las pasamos por la batidora o turmix. Una vez listas las volvemos a incorporar a la olla. Movemos bien y añadimos sal, una cucharadita de comino, un poco de pimienta, una hoja de laurel, y una pastilla de caldo de pollo.
- Aparte tenemos ya peladas y partidas las zanahorias y las patatas, las patatas en trozos y las zanahorias a mí me gusta variar las entre tiras y rodajas. También echamos el chorizo en trozos
- Añadimos patatas, zanahorias y chorizo a la olla. Movemos bien. Aquí ahora hay que tener cuidado para que no se queden aguadas las lentejas, si no es necesario no se le añade nada de aguaz pero si vemos que el caldo deja muy descubiertaw las verduras añadimos un poco (no tiene que llegar a cubrir todo)
- Cerramos bien con la olla a presión, y le ponemos el "pitorrillo). Calentamos a fuego medio y cuando empiece a dar vueltas contamos 7 minutos. Una vez pasados cortamos y apartamos del fuego. Pasado unos minutos le quitamos el pitorrillo para que suelte todo el vapor. Y pasado otros minutos abrimos la tapadera muy lentamente con cuidado. Probamos de sal el caldo, y comprobamos que la patata este bastante blanda.
- Servimos y a disfrutar!!
As your experience and also self-confidence grows, you will certainly find that you have much more all-natural control over your diet plan and adapt your diet regimen to your individual tastes gradually. Whether you want to serve a recipe that makes use of fewer or more components or is a little essentially spicy, you can make straightforward modifications to achieve this goal. In other words, begin making your recipes on time. As for standard food preparation skills for newbies you do not need to learn them but just if you grasp some simple cooking strategies.
This isn't a complete overview to quick and also very easy lunch dishes yet its great food for thought. Hopefully this will certainly get your imaginative juices streaming so you can prepare scrumptious dishes for your family without doing a lot of heavy meals on your journey.
So that's going to wrap this up for this special food Simple Way to Prepare Perfect Lentejas con chorizo. Thanks so much for your time. I'm confident you will make this at home. There's gonna be more interesting food in home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page on your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!
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