Lenteja caviar con chorizo y tocineta
Hello everybody, it's Louise, welcome to my recipe site. Today, I will show you a way to prepare a distinctive dish, Lenteja caviar con chorizo y tocineta. It is one of my favorites food recipes. For mine, I am going to make it a bit unique. This is gonna smell and look delicious.
Lenteja caviar con chorizo y tocineta is one of the most well liked of recent trending foods on earth. It is enjoyed by millions every day. It's easy, it's quick, it tastes yummy. Lenteja caviar con chorizo y tocineta is something which I have loved my whole life. They're fine and they look wonderful.
Many things affect the quality of taste from Lenteja caviar con chorizo y tocineta, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Lenteja caviar con chorizo y tocineta delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Lenteja caviar con chorizo y tocineta is 5 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
To begin with this recipe, we must first prepare a few ingredients. You can have Lenteja caviar con chorizo y tocineta using 10 ingredients and 4 steps. Here is how you cook it.
La lenteja caviar es una lenteja con la piel de color negro brillante y de albumen amarillo. Esta lenteja debe sus dos nombres (lenteja beluga y/o lenteja caviar) al parecido físico que tienen con el caviar de “Beluga” (huevas del esturión Beluga).Desde que la comí la primera vez me hice adicto a este tipo de lenteja, que también va muy bien como ensalada. La lenteja caviar o lenteja Beluga es la lenteja con más valor proteínico de todas las especias de lentejas que se comercializan. Constituye una gran fuente de proteínas vegetales (23%) y, gracias a su riqueza en hidratos de carbono complejos (50%) y fibra (10%), proporciona energía de forma gradual. La fibra de la lenteja caviar, además, ayuda a regular el azúcar y el colesterol. Además la lenteja beluga es rica en potasio, fósforo, hierro y vitaminas B1 y B6. El color oscuro de su piel revela la presencia de antocianinas, un pigmento que protege al organismo de los daños de los radicales libres.
La lenteja caviar se pueden cocinar sin remojo previo, pero es recomendable ponerla a remojo un mínimo de 2 horas. Les voy a dejar una receta bastante potente, de sabor y contenido calórico, pero bien vale la pena.
Ingredients and spices that need to be Take to make Lenteja caviar con chorizo y tocineta:
- 500 GR lenteja caviar (beluga)
- 100 gr tocineta
- 2 chorizos secos
- 1 tomate
- 1 cebolla
- pasta de tomate
- salsa de tomate
- ajo
- sal
- aceite de oliva
Steps to make to make Lenteja caviar con chorizo y tocineta
- Primero debemos cocinar la lenteja hasta que estén blandas, aunque les digo estas caviar no se deshacen como las otras, siempre quedan como al dente.
- Cortamos la cebolla y el tomate en cuadritos. colocamos una sartén con un poco de aceite de oliva y ponemos allí primero la cebolla, luego le vamos agregando el ajo, bajamos un poco la llama, posteriormente agregamos el tomate, siempre moviendo de manera que no se queme la cocción, luego que tenemos la cebolla transparente, agregamos sal y pimienta y ponemos media taza de salsa de tomate o tomate procesado, y dejamos que cocine por unos 5 minutos más.
- Ahora incorporamos el aderezo a las lentejas y a fuego medio cocinamos, aparte en una sartén freímos ligeramente la tocineta cortada en trozos y los chorizos igualmente, luego se los incorporamos a las lentejas y dejamos cocinar a fuego bajo por 20 minutos más.
- Corregimos sal y dejamos reposar para servir luego con arroz o con lo que nos guste, unas hojitas de perejil encima y está listo.
As your experience and confidence grows, you will discover that you have a lot more all-natural control over your diet plan and adapt your diet plan to your personal tastes over time. Whether you wish to serve a recipe that utilizes less or even more active ingredients or is a little more or less hot, you can make easy adjustments to accomplish this objective. To put it simply, start making your recipes promptly. As for standard food preparation skills for beginners you do not require to discover them yet only if you master some simple food preparation techniques.
This isn't a total overview to fast as well as simple lunch dishes but its great something to chew on. Ideally this will get your imaginative juices streaming so you can prepare delicious meals for your family without doing a lot of heavy meals on your journey.
So that's going to wrap it up with this exceptional food Step-by-Step Guide to Make Award-winning Lenteja caviar con chorizo y tocineta. Thank you very much for reading. I am confident you will make this at home. There is gonna be interesting food in home recipes coming up. Remember to bookmark this page in your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!
Comments
Post a Comment