🇳🇱 SOPA de ARVEJAS (“Erwtensoep” versión vegana, Países Bajos)

🇳🇱 SOPA de ARVEJAS (“Erwtensoep” versión vegana, Países Bajos)

Hey everyone, I hope you're having an incredible day today. Today, we're going to make a distinctive dish, 🇳🇱 SOPA de ARVEJAS (“Erwtensoep” versión vegana, Países Bajos). One of my favorites food recipes. This time, I'm gonna make it a bit tasty. This is gonna smell and look delicious.

🇳🇱 SOPA de ARVEJAS (“Erwtensoep” versión vegana, Países Bajos) is one of the most favored of recent trending foods in the world. It's easy, it's fast, it tastes delicious. It is appreciated by millions every day. They're nice and they look wonderful. 🇳🇱 SOPA de ARVEJAS (“Erwtensoep” versión vegana, Países Bajos) is something that I've loved my entire life.

Many things affect the quality of taste from 🇳🇱 SOPA de ARVEJAS (“Erwtensoep” versión vegana, Países Bajos), starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare 🇳🇱 SOPA de ARVEJAS (“Erwtensoep” versión vegana, Países Bajos) delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make 🇳🇱 SOPA de ARVEJAS (“Erwtensoep” versión vegana, Países Bajos) is 4 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook 🇳🇱 SOPA de ARVEJAS (“Erwtensoep” versión vegana, Países Bajos) estimated approx 2 horas / 2 hours / 2 uur.

To begin with this particular recipe, we have to prepare a few components. You can cook 🇳🇱 SOPA de ARVEJAS (“Erwtensoep” versión vegana, Países Bajos) using 12 ingredients and 8 steps. Here is how you can achieve it.

"Erwtensoep" - también conocida como "Snert" - es una sopa de arvejas con mucha consistencia y uno de los platos más tradicionales de los Países Bajos.
La sopa originalmente lleva salchicha ahumada (rookworst) y se comienza su cocción con panceta, churrasco o grasa de cerdo.
*Esta es una versión vegana*
¡Buen provecho! / Eet smakelijk!

#sopa #arvejas #vegano #saludable

Ingredients and spices that need to be Prepare to make 🇳🇱 SOPA de ARVEJAS (“Erwtensoep” versión vegana, Países Bajos):

  1. 1,5 l agua / water
  2. 400 gr arvejas partidas / green split peas / spliterwten
  3. 1 puerro / leek / prei
  4. 1 hoja laurel / bay leaf / laurierblaadje
  5. 300 gr zapallo en cubos / pumpkin cubes / pompoen in blokjes
  6. 2 calditos de verdura / bouillon cubes / groente bouillonblokjes
  7. 200 gr apio nabo / celeriac / knolselderij
  8. 1 batata / sweet potato / zoete aardappel
  9. 150 gr zanahoria / carrot / winterpeen
  10. 1 cebolla / onion / ui
  11. 1 par de hojas de apio / some celery / paar takjes selderij
  12. sal y pimienta / salt and pepper / zout en peper

Steps to make to make 🇳🇱 SOPA de ARVEJAS (“Erwtensoep” versión vegana, Países Bajos)

  1. ES: Llevá a hervor 1 litro y medio de agua con los calditos, arvejas y hoja de laurel. Déjalos cocinar a fuego lento por una hora (+/-), revolviendo cada tanto.
    EN: In a large soup pot, bring 1,5 l water, split peas, bay leaf and bouillon cube to a boil. Reduce the heat to a simmer, cover, and let cook for 1 hour, stirring occasionally
    NL: Breng 1,5 liter water met de bouillonblokjes, spliterwten en laurierblad aan de kook. Laat dit ongeveer een uur zachtjes koken, roer af en toe door.
  2. ES: Mientras tanto, pelá y cortá las zanahorias, batata y nabo. Picá el puerro, pelá la cebolla y cortala en pedacitos. Picá las ramitas de apio también.
    EN: In the meantime, peel and cut the carrots, sweet potato and celeriac. Chop the leek, peel the onion and cut it in slices. Chop the celery, too.
    NL: Schil en snijd ondertussen de winterpeen, aardappel en de knolselderij in stukjes. Hak de prei in ringen en was deze goed. Pel de ui en snijd deze in fijne stukjes. Hak ook de selderij fijn.
  3. ES: Después de una hora (+/-), las arvejas empezarán a deshacerse y se empezará a formar una masa verde. Agregá las verduras cortadas/picadas y la batata.
    EN: After 1 hour, the peas will start to fall apart and you'll see its creaminess. Add the chopped vegetables and sweet potato.
    NL: Na ongeveer 1 uur beginnen de spliterwten uit elkaar te vallen en ontstaat er een groene massa. Dit kan iets langer of korter duren. Voeg de gesneden groenten en aardappel toe aan de erwtensoep.
  4. ES: Después de unos minutos agregá el zapallo en cubos. Dejá que la sopa hierva a fuego lento por otros 30 minutos. Salpimentá a gusto.
    EN: After a couple of minutes, add the pumpkin cubes. Return to the boil, reduce the heat to a simmer and let cook for another 30 minutes. Season with salt and pepper.
    NL: Na een paar minutes voeg de pompoenblokjes toe. Laat de soep nog ongeveer ½ uur zachtjes doorkoken. Breng de soep op smaak met een beetje peper en zout.
  5. ES: Dejá que siga a fuego lento por otros 10 minutos. La sopa tendrá una estructura mas consistente y sabrá todavía mas rica al dia siguiente.
    EN: Let the soup simmer for another 10 minutes. The soup will be thicker and taste better the next day.
    NL: Laat de soep nog 10 minuten pruttelen. De soep is vaak de volgende dag dikker van structuur en nog lekkerder.
  6. 💡TIP 1
    ES: Las arvejas no necesitan machacarse o hacerlas puré: mejor dejar la textura rústica que tienen. También se pueden usar otras verduras.
    EN: You don't need to blend it all, it is nice to see that texture. You can also use other vegetables of your choice.
  7. 💡TIP 2
    ES: La receta original agrega en los 15 minutos finales salchicha ahumada (rookworst) o frankfurter (salchichas grandes, tipo alemana, de piel dura) y también se pone a hervir al inicio -la primera media hora- con panceta, grasa o churrasco de cerdo
    EN: In the original recipe, you'll add a smoked sausage (rookworst) the last 15 minutes, and you will start up by boiling bacon or pork chop - the first half hour.
  8. 💡TIP 3
    ES: En los Países Bajos es muy común acompañar las sopas con pan o grisines / palitos para sopa (foto).
    ¿Cuál es tu preferencia? ¡Déjanos tu cooksnap! :)
    EN: It is very common in the Netherlands to serve soup with bread or soup sticks (photo).
    What's your suggestion? Leave us your cooksnap! :)

As your experience and confidence expands, you will locate that you have more natural control over your diet regimen as well as adapt your diet to your personal preferences in time. Whether you want to serve a dish that makes use of fewer or even more components or is a little bit essentially spicy, you can make straightforward adjustments to accomplish this goal. Simply put, begin making your dishes promptly. As for standard cooking skills for newbies you do not need to learn them yet just if you master some basic cooking methods.

This isn't a complete overview to fast and also easy lunch dishes however its great food for thought. Ideally this will certainly obtain your creative juices moving so you can prepare scrumptious dishes for your family without doing way too many heavy meals on your trip.

So that's going to wrap this up for this exceptional food How to Make Super Quick Homemade 🇳🇱 SOPA de ARVEJAS (“Erwtensoep” versión vegana, Países Bajos). Thanks so much for your time. I am confident that you can make this at home. There is gonna be more interesting food at home recipes coming up. Remember to save this page on your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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