Lentejas con calabaza y chorizo 🍂

Lentejas con calabaza y chorizo 🍂

Hey everyone, I hope you're having an amazing day today. Today, I'm gonna show you how to prepare a distinctive dish, Lentejas con calabaza y chorizo 🍂. It is one of my favorites food recipes. For mine, I will make it a little bit unique. This will be really delicious.

Lentejas con calabaza y chorizo 🍂 is one of the most favored of recent trending foods in the world. It is enjoyed by millions daily. It is easy, it is fast, it tastes delicious. They are nice and they look fantastic. Lentejas con calabaza y chorizo 🍂 is something which I have loved my whole life.

Many things affect the quality of taste from Lentejas con calabaza y chorizo 🍂, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Lentejas con calabaza y chorizo 🍂 delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Lentejas con calabaza y chorizo 🍂 is 4-5 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Lentejas con calabaza y chorizo 🍂 estimated approx 50 minutos.

To begin with this particular recipe, we have to first prepare a few ingredients. You can cook Lentejas con calabaza y chorizo 🍂 using 16 ingredients and 6 steps. Here is how you cook it.

Esta manera de preparar un guiso de lentejas nos gusta muchísimo. Especialmente en esta época que es temporada de calabazas. No le pongo patatas y le agrego el doble de calabaza. Esta versión lleva además pimientos del piquillo en el sofrito, que le sientan mucho mejor que los verdes italianos. Su textura es tan suave y apetecible que dan ganas de repetir. Se puede hacer con o sin chorizo y el resultado es igual de sabroso. Yo siempre utilizo la variedad de lenteja pardina, ya que no hace falta ni olla rápida porque se ponen tiernas antes.

Ingredients and spices that need to be Prepare to make Lentejas con calabaza y chorizo 🍂:

  1. 400 g calabaza dulce
  2. 500 g lentejas pardinas
  3. 1 zanahoria
  4. 4 rodajas chorizo
  5. 2 pastillas caldo de carne
  6. 3 pimientos del piquillo
  7. 1 cebolla
  8. 2 tomates medianos
  9. 4 dientes ajo
  10. 2 cucharadas aceite de oliva virgen extra
  11. 2 cucharaditas pimentón dulce de La Vera
  12. 1 cucharadita cominos molidos
  13. 150 ml vino blanco
  14. 1 pizca pimienta molida
  15. 1 hoja laurel
  16. 500 ml agua (la que demande el guiso)

Instructions to make to make Lentejas con calabaza y chorizo 🍂

  1. Nosotros las lentejas las hacemos siempre con sofrito pasado antes por la batidora porque así se aprovechan todas las verduras y además no quedan trocitos de cebolla o pimientos para que los niños no protesten. Por tanto se come más verdura. Por ello lo primero es pasar por la batidora los tomates, la cebolla, los ajos y los pimientos troceados.
  2. A continuación ponemos un poco de aceite de oliva en la cacerola y cuando se caliente añadimos las verduras trituradas. Seguidamente incorporamos la calabaza dulce (tipo pera) troceada. Transcurridos unos cinco minutos añadimos un vaso de agua, lo suficiente para que cubra. Ahora le desmenuzamos las dos pastillas de caldo de carne y la hoja de laurel. Lo dejamos cocinar a fuego alto.
  3. Lo siguiente es agregar las lentejas y añadir otro vaso grande de agua hasta que cubra. Yo le pongo un ajo entero también porque a mi marido le gusta encontrarse al menos un diente sin triturar. A mi hija no. También es el momento para echarle el chorizo, en esta ocasión he utilizado el picante, para mí siempre enriquece más.
  4. Inmediatamente le ponemos las especias: el pimentón, el comino molido y un par de toques con el molinillo de pimienta multicolor.
  5. Removemos bien para integrar bien todos los ingredientes, añadimos el vino blanco y el agua que sea necesaria. Psi vemos que aún no están tiernas las lentejas y ha reducido mucho el líquido vamos reponiendo agua a demanda. Rectificamos de sal al gusto.
  6. Cuando estén tiernas y el caldo haya reducido a nuestro gusto apagamos el fuego y las dejamos reposar un par de minutos antes de servir. Simplemente delicioso, una buena forma de consumir más calabaza, que es muy sana. Buen provecho.

As your experience and also confidence grows, you will certainly locate that you have much more natural control over your diet plan and adjust your diet plan to your personal tastes with time. Whether you wish to serve a recipe that makes use of fewer or more components or is a little bit more or less hot, you can make simple adjustments to achieve this goal. In other words, begin making your recipes on schedule. As for basic food preparation abilities for beginners you do not require to learn them however only if you understand some straightforward food preparation techniques.

This isn't a complete overview to quick and easy lunch recipes yet its excellent food for thought. With any luck this will get your imaginative juices streaming so you can prepare delicious meals for your household without doing way too many heavy meals on your trip.

So that's going to wrap it up with this exceptional food Steps to Prepare Any-night-of-the-week Lentejas con calabaza y chorizo 🍂. Thanks so much for reading. I'm sure you will make this at home. There is gonna be interesting food at home recipes coming up. Remember to save this page on your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

Comments

Popular posts from this blog

Albondigas con guisantes en salsa (Murcia)

Albóndigas a la Jardinera

Albóndigas de lomos de atún